Ičići Ičići Ičići Ičići Ičići Ičići Ičići Ičići Ičići Ičići Ičići Ičići Ičići Ičići Ičići Ičići Ičići Ičići Ičići

Ičići

Ičići je malo turističko mjesto, svega 5 km udaljeno od Opatije. Mjesto je pitoreskno i intimno, smješteno na najljepšem dijelu Kvarnera, gdje se blage padine Učke spuštaju prema moru. Iz Ičića se pruža prekrasan pogled na dva najveća hrvatska otoka Krk i Cres koji se mogu posjetiti i brodom. Ovo mjesto je posebno poznato po izvranredno opremljenoj ACI Marini. Zahvaljujući raznovrstnom smještaju (hoteli, apartmani, autokamp) i športsko rekreacijskom sadržaju (teniski tereni, športovi na vodi, jedrenje ...) ovdje je mjesto za razvoj posebno našao nautički turizam. Zbog svog povoljnog položaja Ičići imaju mnogobrojne ponude, pa se tako osim bogate ugostiteljske ponude nudi mogućnost bavljenja različitim športovima, izleti, noćni izlasci.

Glavna turistička atrakcija Ičića je svakako plaža. Nalazi se u samom središtu mjesta, a sastoji se od betonskog i pješčanog dijela. Svake se godine ulaže u uređenje plaže zbog čega plaža iz godine u godinu dobiva plavu zastavu. Ulaz je besplatan i dostupan svima. Plaža je omeđena s jedne strane, s ACI Marinom, dok se s druge strane nalazi manja luka koja postoji od kada i mjesto Ičići i koja se razvijala usporedno s mjestom. Ta Lučica prihvaća manje barke i podsjeća da je Ičići primorsko mjesto. Posebno je za naglasiti da kroz Ičiće prolazi poznati Lungomare, obalno šetalište koje je izgradio austrijski car Franjo Josip I.,1885. godine. Ičići su gotovo na pola puta Lungomare-a te je šetnica noću diskretno osvijetljena pa su stvoreni uvjeti za romantične šetnje. U Ičićima su posebno poznate takozvane "Ribarske fešte" koje se organiziraju tijekom ljetnih mjeseci.

Smještajne mogućnosti u Ičićima su raznolike i prilagođene svačijem ukusu. Prije svega su tu privatne sobe i apartmani smješteni u vilama i kućama neposredno uz more, ili na manjoj udaljenosti. Domaćini, poznati po tradicionalnoj gostoljubivosti, uvijek će se truditi izaći ususret svim Vašim željama, kako biste se uvijek poželjeli vratiti.

Marea d.o.o. | Opatijariviera.com

OWNER
ADDRESS

tel: PHONE
mobile: MOBILE
fax: FAX
EMAIL

skype:

Social Profiles