Luke i Marine

Marina Opatija Hrvatska, jahte u Opatiji, brodovi u OpatijiNautički turizam svakako predstavlja jedan od najatraktivnijih dijelova hrvatske turističke ponude.

S pravom možemo reći da je Hrvatska, zemlja s tisuću otoka i prekrasne obale, raj za nautičare.

Smješten u samom srcu sjevernog Jadrana, jedan od najpoznatijih hrvatskih turističkih odredišta, Kvarnerski zaljev jedan je od najboljih polazišta za krenuti na nezaboravno krstarenje Jadranom.

Opatijska rivijera, prekrasni Kvarner i Istra, brojni otoci i otočići - to je kao da imate cijeli Jadran na dohvat ruke!

Nautičari, pozivamo vas da iskoristite sve sadržaje i usluge dostupne u brojnim marinama, kao i puno prostora i usluge koje su na raspolaganju vlasnicima brodova do bogate i raznovrsne turističke ponude Opatijske rivijere. O

Opatija je dobro povezana i u neposrednoj blizini nekoliko zračnih luka (kao što je zračna luka Rijeka, Krk, Pula, Zagreb, Trst, Ljubljana).
Krenite na svje krstarenje iz prekrasne Opatije!

Luke i Marine na Opatijskoj rivieri:

ACI MARINA Opatija - Ičiči

Zaštićena od jake bure najvišom istarskom planinom Učkom, nedaleko od prvoga morskoga lječilišta na Jadranu i kolijevke elitnoga turizma na ovim prostorima još od Austro-Ugarske Monarhije, smjestila se ACI marina Opatija u mjestu Ičići. N

Najbolja luka za sidrenje jahti do 40 metara na sjevernome Jadranu pomorsku tradiciju ponosno bilježi čak 30 stoljeća unatrag. U 9. stoljeću prije nove ere ovdje su živjeli potomci Liburna, vrsni graditelji brzih brodova građenih od drvenih dasaka i šivanih konopa kojima su plovili do sjeverne Afrike i Male Azije.

Kako je Opatija uživala velik ugled među stranim kneževima i plemstvom, tako ACI marina u Ičićima ima dobar glas među nautičarima i zaljubljenicima u plovidbu po Jadranu. Ne samo zato što je izvrsno opremljena i ponosna nositeljica Plave zastave, nego i zato što je tek nekoliko sati vožnje udaljena od međunarodnih zračnih luka u Zagrebu, Trstu ili Ljubljani, dok je onima koji lete do Pule ili Rijeke put još kraći.

Blaga opatijska klima i činjenica da u Opatiji rijetko puše bura u kombinaciji s blizinom i dobrom prometnom povezanošću – tko ne voli letjeti, cestom do Ičića može stići za nekoliko sati iz Beča, Milana ili Budimpešte – učinila je ACI marinu Opatija idealnom, kako za kratke zimske izlete, tako i za početak ili kraj krstarenja po Jadranu u bilo koje doba godine.

Za planiranje rute nikada nije kasno, osobit je užitak to činiti u samoj marini iz koje se pruža fantastičan pogled na Krk i Cres, dva najveća hrvatska otoka.

ACI Marina Opatija Ičići najam jahtiKontakt i adresa:
Liburnijska BB, 51414 Ičići
Tel. +385 51 704 004
Fax. +385 51 704 024
E-mail: m.opatija@aci-club.hr
VHF channel 10 and 16
Location (GPS): 45°19.00'N - 14°17.70'E

Vezovi – 281veza u moru, 35 vezova za smještaj plovila na kopnu
– prihvat megajahti do 40 m dužine

Sadržaji: recepcija s prodajnim punktom modnih dodataka iz ekskluzivne ACI kolekcije, bankomat restoran, caffe-bar prodavaonica nautičke opreme i prodavaonica odjeće, trgovina ribolovnom opremom, agencije za iznajmljivanje i prodaju plovila te agencija za osiguranje novoobnovljeni sanitarni čvor sa zasebnim odjeljkom za invalide, praonica rublja, servisna radionica, dizalica nosivosti 15 tona, slip parkiralište za osobna vozila wlan sustav za pristup internetu

Crpka za gorivo nalazi se u gradskoj luci Opatija (2 nm)
Povezanost: ACI marina Opatija nalazi se u srcu Europe, šest sati vožnje od Münchena, Beča, Milana, Budimpešte…
U krugu od 150 kilometara pet je međunarodnih zračnih luka (Rijeka, Pula, Zagreb, Trst, Ljubljana), a marina je i magistralnim cestama izuzetno dobro povezana s cijelom Europom.

Uplovljavanje: S mora se marinu lako prepoznaje po lukobranu.
U luku se ulazi sa sjeveroistočne strane. Na glavi lukobrana je svjetionik (C BL 3s 7m 3M).
Točna pozicija svjetionika je 45°18,9’ N 14°17,8’ E.
Dubina mora na ulazu u marinu iznosi 7 m.
Brzina kretanja unutar marine ograničena je na 2 čvora.

Napomena: Preporučuje se koristiti službene pomorske navigacijske karte izdanja HHI – Split: 100 – 18, 50 – 4 i MK – 5. 2.


Marina Admiral Opatija, vezovi za jahteMarina Admiral u Opatiji
 

Marina Admiral nalazi se u samom središtu Opatije, u blizini hotela Admiral, sa 160 vezova u moru i 40 mjesta za smještaj plovila na kopnu.

Lako dostupan marina, s vanjskim pristaništem za male i velike brodice, taxi brodice, izletničke brodove i čamce. Marina ima mnogo sadržaja i usluga od kojih su na raspolaganju svim vlasnicima brodova koji čuvaju svoja plovila u marini.
Svi vezovi opremljeni su vlastitom strujom i vodom.
Marina je sigurna za pristajanje manjih plovila. Kategorizirana je sa četiri sidra - ekvivalent od pet zvjezdica u hotelu.

Ured: M. Tita 139. HR-51410 Opatija
Tel. +385/51/271533
Faks. +385/51/271708
VHF kanal 17
E-mail: marina-admiral@liburnia.hr
Mjesto (GPS): 45 ° 19'60''N - 14 ° 18'40''E

Admiral Opatija marina gliseri i jahtePristup: Admiral Hotel je koristan orijentir prilikom približavanja marini.
Vezovi: Ima 160 vezova za jahte do 30 metra i 40 vezova za jahte do 8 metara uz obalu.
Na raspolaganju: Sadržaji uključuju recepciju, tuševe i sanitarni čvor, struja i voda osigurani, hotel, restoran, Café / bar, telefon, mjenjačnicu, samoposluga i gorivo.

Otvoreno: Tijekom cijele godine
Vezovi: • Svi vezovi imaju struju i vodu • za čamce s dužinom preko 20m cijena se izračunava po dogovoru • marina je sigurno za pristajanje manjih brodova (glisera) Usluge: • napajanje, sanitarije, voda za piće • stalni nadzor i sigurnost • osiguranje od odgovornosti marina • usluge čišćenja za plovila • iznajmljivanje skladišta (48 jedinica na raspolaganju) Dizalica kapaciteta • 5 tona • usluge tegljenja • intervencije u slučaju slomljene užeta • ne nudimo brodove za iznajmljivanje
Na raspolaganju: • prijem • ekološka gospodarenje otpadom • usluga pranja rublja

Marea d.o.o. | Opatijariviera.com

OWNER
ADDRESS

tel: PHONE
mobile: MOBILE
fax: FAX
EMAIL

skype:

Social Profiles